6 Ekim 2016 Perşembe

İncirli Tarçınlı Tart



İncir sevenler için harika bir tart bu.Taze İncir zamanı geçmeden yakalayın.Hatta üzerine kocaman bir top dondurma ekleyin servis ederken.

Mutlu keyifli günler.


Malzemeler:

  • 200 gr tereyağı
  • 1 türk kahve fincanı pudra şekeri Kent Boringer
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu Kent Boringer
  • Un Kalecik

İç Malzemesi:
  • 15-20 adet İncir ((yaş incir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım limon kabuğu rendesi (ince kısımdan rendelenecek)
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik 
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz


Yapılışı:
  • İncirli kısım için öncelikle tencereye incirleri dörde bölerek alın.
  • Üzerine şeker,limon suyu ilave edin pişirin.
  • Biraz şerbetli olmalı ama çok az.
  • Pişerken çok az su ekleyebilirsiniz şerbet seviyesine bağlı.
  • Ocaktan indirdikten sonra tarçın,limon kabuğu rendesi,fındık,ceviz ekleyin.
  • Ilınması için bir kenara alın.
  • Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde ayırın ve dondurucuya kaldırın.
  • Tart kalıbını margarin yada tereyağı ile yağlayın.
  • Hamuru kalıba yayın.
  • Üzerine incirli harcı yayın.
  • Dondurucuya kaldırdığınız kalan hamuru üzerine rendeleyin.
  • 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.