28 Eylül 2016 Çarşamba

Üzüm Reçeli



Aslında tamamen pazarcının insafsızlığından dolayı yapılmış bir tarif bu.

En güzel salkımı uzatmıştım halbuki satıcıya ama eve bir geldim ki o salkım yok tamamen çöpsüz üzümler ve onun kamufle etmek içinde küçük bir salkım üzüm konmuş poşete.

Ne kadar kızsan da malesef böyle satıcılarda var.

Napalım dedik reçel olsun dedik tabiki :) İyi mi oldu :) çok lezzetli oldu.

Sevgiyle kalın.

Malzemeler:

  • 1 kilo Sultaniye Üzüm
  • 2-2,5 su bardağı toz şeker (Üzümün tadına göre çoğaltılabilir)
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 kabuk tarçın
  • 1 su bardağına yakın su 

Yapılışı:
  • Üzümleri salkımından temizleyin ve tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ve kabuk tarçını ekleyin.
  • 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • İlk kaynamadan sonra altını kısın ve ağır ateşte rengi bal rengine dönene kadar bekletiyoruz.
  • Kabuk tarçını bir süre sonra çıkarın içinden.
  • Kıvam ve renk istediğimiz gibi olduktan sonra altını kapatın.
  • Ocaktan indirmeden önce tereyağı ve limon tuzunu ekleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.