2 Haziran 2016 Perşembe

Kefirli Çilekli Bahar Keki


Pişerken tüm evi saran çilek kokusu ile muhteşem bir kek bu.Tadına bakarken ki duygudan hiç bahsetmek istemiyorum.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:
  • 90 gr yumuşak (6 yemek kaşığı) tereyağı
  • 210 gr (1,5 su bardağı) un Kalecik
  • 200 gr (1 su bardağı ) toz şeker
  • 6 gr (1,5 tatlı kaşığı) kabartma tozu Kent Boringer
  • 4 gr (yarım tatlı kaşığı) tuz
  • 1 büyük boy yumurta
  • 120 ml ( Yarım su bardağı kefir veya süt veya ayran)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya Kent Boringer
  • 400 gr çilek 
  • Üzeri için toz şeker


Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye alın.
  • 24 cm'lik yuvarlak kalıbınızın her yerini yumuşak tereyağı ile yağlayın.
  • Bir kapta tuz,kabartma tozu ve unu harmanlayın.
  • Ayrı bir kasede kefir,yumurta ve vanilyayı hafif çırpın.
  • Bir çırpma kabında tereyağı,toz şekeri yaklaşık 3 dk kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yavaş yavaş kefirli karışımı ekleyin karıştırın.
  • Kuru karışımı da ekleyin ve düşük hızda sadece karışana kadar çırpın.
  • Kek kalıbına alın.
  • Üzerine temizlenmiş ve ikiye bölünmüş çilekleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Her yerine gelecek şekilde toz şeker serpiştirin.
  • Fırına verin 10 dk sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
  • Pişmeye bırakın.

Kaynak: Damyskitchen

1 yorum :

  1. Baharcım kefir kelimesiyle kekin ilgimi çekti. Görüntü de enfes. İzninle çilek bitmeden yapacağım. Hazır el yapımı kefir yapıyorken süper bir fikir.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.