21 Şubat 2015 Cumartesi

Fındıklı Elmalı Kurabiye



Artık biliyorsunuz kurabiyeye karşı nasıl bir zaafım olduğunu :)

En lezzetli en güzel kurabiyeleri deneyip paylaşıyorum sizlerle.Nefis bir Elmalı Kurabiye hazırladım bu sefer.Aynı gün tüketmenizi tavsiye ederim. Kıyır kıyır seviyorsanız.

Üzerindeki elmalı karşımdan dolayı ertesi gün yumuşama yapabiliyor.O halini bile seviyoruz biz.Deneyin mutlaka.



Malzemeler:
  • 2 yumurta sarısı
  • 250 gr yumuşak margarin
  • Yarım türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Un

Elmalı İç İçin:
  • 5-6 adet yumuşak Elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ince kıyılmış Fiskobirlik Fındık

Yapılışı:
  • Yoğurma kabına yumurta sarılarını ve toz şekeri alın çırpıcı ile çırpın.
  • Margarini ekleyin.Sıvı yağ ilave edin.
  • Elinizle yoğurmaya başlayın yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan büyük bezeler koparın ve hafif un serpilmiş tezgahın üzerine merdane ile açın.
  • Kurabiye kalıbı ile şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra fındık ve tarçın ekleyin.
  • Çay kaşığı yardımı ile kurabiyelerin üzerin elmalı iç koyun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde ayırın ve dondurucuya kaldırın.
  • Kurabiyelerin üzerine dondurucuya kaldırdığınız hamurdan rendeleyin.
  • 170 derece fırında kurabiyeleri pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerin bolca pudra şekeri serpiştirin.

3 yorum :

  1. Harıka enfes bır tat ellerinize saglık bahar hanımcımm

    YanıtlaSil
  2. Kurabiye ve cafeportakal ayrilmaz ikili kurabiye tarifi lazimsa ilk duragim sensin Baharcim :)) garanti ve lezzetli daha ne olsun, sevgiler,..

    YanıtlaSil
  3. sunum süper. kurabiye de öyle. eline sağlık baharım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.