18 Mart 2014 Salı

Enginarlı Makarna


Enginar severmisiniz bilmem,biz bayılıyoruz :) Bu lezzeti mutlaka sevdiklerinize hazırlamalısınız.


Malzemeler:

  • Derin bir tencereye sıcak su koyun ve kaynamaya başlayınca makarnaları ekleyin.
  • Tuz ilave edin.
  • Makarnalar piştikten sonra süzün.
  • Enginarları sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
  • Küp küp doğrayın.
  • Küçük bir tencereye sıvı yağı ekleyin sarımsağı rendeleyin.
  • Üzerin rendelenmiş domatesi ilave ederek 1-2 dk pişirin.
  • Haşlanmış ve küp doğranmış enginarı ve yarım fincan suyu ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ilave ederek bir kaç dakika da bu şekilde pişirin.
  • İster makarnanın üzerine servis edin,isterseniz de tüm makarnayı sos ile buluşturun.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Tukaş Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

17 Mart 2014 Pazartesi

Nohutlu Mercimek Çorbası


Mercimek çorbasını farklı olarak da hazırlayabilirsiniz.Ben sizler için nohut ilave ederek yaptım.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.


Malzemeler:

Yapılışı:
  • Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayın tencereye alın.
  • Üzerin 5-6 su bardağı su ekleyin ve ocağa alın.
  • Mercimek ve pirinç piştikten sonra blender dan geçirin.
  • Küçük bir tavaya sıvı yağı ekleyin.Sarımsağı rendeleyin.
  • Domates salçası ve acı biber sosu ekleyin 1-2 dk karıştırın.
  • Tuz ve baharatları da ilave ederek ocaktan alın.
  • Çorbanın içerisine salçalı sosu ekleyin ve bir çırpıcı yardımı ile hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Kıvamını sıcak su ilave ederek ayarlayın.
  • Son olarak haşlanmış nohutu ekleyin ve ocaktan indirin.
  • Sıcak olarak servis edin.
Tukaş Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

15 Mart 2014 Cumartesi

Sakızlı İstanbul Muhallebisi


Sakızlı İstanbul Muhallebisi.

İsmi çok havalı.İçinde yok yok :) Sanırım bu yüzden İstanbul Muhallebisi denilmiş :)

Tarif Sahrap Soysal.


Malzemeler:

  • 6 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 adet damla sakızı

Üzeri için:
  • Kuş üzümü-tarçın-gül suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Derin bir tencereye sütü alın.
  • Yumurtayı ve toz şekeri ekleyin.Toz haline getirilen damla sakızını ekleyin.
  • Üzerin toz malzemeleri ekleyin ve tel çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın.
  • Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tereyağını ilave ederek mikser ile 5 dk çırpın.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerine tarçın,kuş üzümü,gül suyu vs... ile servis edin.

6 Mart 2014 Perşembe

Kalpli Kahvaltı Sofrası


Seviyorum uzun uzun yapılan kahvaltıları.Özenle,sevgiyle hazırlanmış sofraları.Başka biri tarafından hazırlandığı zaman daha bir seviyorum :)

Mutlu uyandığım zaman güzel bir kahvaltı yapma isteği olur bende.İşte o zamanlar da hazırladığım bir sofrayı paylaşmak istiyorum sizlerle.

Sofranızdan huzur ve bereket eksik olmasın.

Masada kullandığım tabaklar Keramika Seramik-Bardaklar Gürallar Lav-Masa örtüsü Apolena Home.


4 Mart 2014 Salı

Bulgurlu Ispanak Salatası


Bloglar da çok sık gördüğüm fakat bir türlü deneyemediğim bir salata aslında.Hatta bugün hazırlarken de biraz tereddütlerim oldu.Çiğ Ispanak-Bulgur nasıl bir tat oluşturur düşüncesindeydim.

Bir çok blog yazarı gibi bende en özel,en güvenilir tarifleri hazırlıyorum ve sizlerle paylaşıyorum.Önce benim damağımı çatlatmalı hazırladığım lezzetler tabi sonra da sizin :)

Sonuç olarak tek kelime ile nefis bir salata.Mutlaka deneyin olur mu ?

Cam ürünler için Gürallar Lav- Masa Örtüsü Apolena Home-Uzun servis Keramika Seramik


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 200 gr Kuzu Ispanak (sadece yaprakları)
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • Zeytin yağ,Nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet Nar (ayıklanmış)
Yapılışı:
  • Derin bir kaba bulguru alın.
  • Üzerine kaynar suyu ekleyin ve üzerine kapak kapatın.
  • Bulguru 30 dk bu şekilde bekletin.
  • Ispanakları temiz yıkayın ve süzdürün.
  • Yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Maydanozu ve taze soğanı da ince ince kıyın.
  • Bulgurun üzerine limon suyu,nar ekşisi,zeytin yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  • Tuz ilave edin.
  • Ispanak,maydanoz ve taze soğanı da ekleyerek bütün karışımı harmanlayın.
  • Son olarak nar tanelerini de ilave ederek servis edin.

3 Mart 2014 Pazartesi

Peynirli Pırasalı Kek


Sebze ve peynir yemeyen çocuklar için harika bir tarif.İçerisine farklı sebzeler ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.

Yeni hafta yağmurlar eşliğinde geldi.Sanırım bu hafta bolca yağmur var.Şükürler olsun.

Keyifli ve huzurlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

Facebook sayfamızda hediye çekilişimiz var.Katılmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 adet kabak
  • 1 dal pırasa
  • 1 demet dereotu
  • Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
  • Yumurtaları derin bir kaba alın ve çırpın.
  • Sıvı yağ,süt ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Tuz ve baharatları ekleyin.
  • Peyniri ezin,dereotunu ince kıyın,pırasaları ince ince doğrayın ekleyin.
  • Kabağı rendeleyin ve suyunu sıkın ekleyin.Bütün karışımı tahta bir kaşık ile karıştırın.
  • Kabartma tozu ile birlikte yavaş yavaş un ekleyin.
  • Yağlı kağıt serili küçük bir fırın tepsisine karışımı dökün.
  • Üzerine çörek otu ve susam serpiştirin.
  • 160 derece fırında kızarana kadar pişirin.