25 Haziran 2013 Salı

Patatesli Gül Böreği



Sadece tembellik yapıyorum bu ara.

Bilgisayarı elime alıp alıp bırakıyorum.O kadar zor geliyor ki post hazırlamak.Havaların ısınması ile sanırım bende enerjimi yavaş yavaş kaybetmeye başladım.

Neyse çok fazla lafı uzatmayıp klasik ama lezzetli bir börek tarifi ile yeniden canlanma vakti diyelim.


Malzemeler:

  • 3 adet yufka

Sıvı malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzemesi için:
  • 6-7 adet büyük haşlanmış,ezilmiş patates
  • Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane

Yapılışı:
  • Yufkaları tezgahın üzerinde üst üste serin.
  • Bıçak ile ortadan iyiye ve sonra dört eşit parçaya kesin.
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın çırpın.
  • İç malzemesini bir kaba alın karıştırın.
  • Her bir yufkaya sos malzemesinden sürün.
  • Patatesli iç harcı uzun kenarına koyun ve kenarlarını içe alarak rulo yapın.
  • Kendi etrafında dolayarak gül şekli verin.
  • Seramitok fırın tepsisine dizin.(Yağlamaya gerek yok)
  • Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
  • En son kalan sosu fırça yardımı ile üzerlerine sürün.
  • Çörek otu serpiştirin ve 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.



Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.






Seramitok ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum :

  1. Ellerine sağlık canım yine harikalar yaratmışsın...
    Patatesli böreklere karşı ayrı bir sevgim vardır benim olsada yesek...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çayın yanında en güzel giden tadlardan eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.