8 Haziran 2012 Cuma

Cevizli-Tarçınlı Kalburabastı



En sevdiğim tatlı oldu bu aralar.Birde tam kıvamında ise değmeyin keyfime.Tam bir tatlı canavarıyım diyebilirim.Birde şerbetli ise o tatlı, hiç kurtuluşu yok.Buradaki Kalburabastı tarifimi irmiksiz olarak hazırladım bu sefer.Bu şekilde bile muazzam bir lezzeti var mutlaka denemelisiniz.İçine bol ceviz ve bol tarçın ile.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı zeytin yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu kullanmayın)
  • Yarım limonun suyu
  • Bir çimdik tuz
  • 6 su bardağı un
İç malzemesi:
  • Ceviz (iri kıyılmış)
  • Tarçın
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Derin bir kaba sıvı malzemeleri ekleyin.
  • Çay kaşığı ile karbonatı eklemeden limonun suyunu sıkın ve karbonatın köpürmesini sağlayın.
  • Karbonatı direkt olarak eklemiyoruz mutlaka limon suyu ile köpürtüyoruz.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Ceviz ve tarçını bir kasede karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve elinizle yassılaştırın.
  • Tarçınlı ceviz karışımından çay kaşığı ile koyun ve rendenin üzerinde kıvırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • 175 derece fırında iyice kızarmasını sağlayın.
  • Şerbetli tatlılar ne kadar güzel kızarır ise kıvamı o kadar güzel oluyor.
  • Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dk bekletin.İlk sıcaklığı çıksın.
  • Ilık şerbet ile buluşturun.

12 yorum :

  1. Çok güzel olur tadını bilirim.Ayşe halam yapardı rahmetli çokta güzel olurdu.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık bol şerbetli ne güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyorr

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık..çok güzel görünuyor...sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. off off tam olsada yeseklik olmuş ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  6. ne güzel görünüyorlar,annemde bayramlarda yapar,çok severiz eline sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, süper gözüküyor. İçinde tarçın olması tatlıya ekstra bir lezzet kalmıştır.

    YanıtlaSil
  8. Sayfanızda text reklam yayınlamak istiyoruz, iletişim bölümünüzde sorun mu var?

    YanıtlaSil
  9. paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Ywrin yapcm ins guzel olur

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.